United

Manchester United is in 1878 opgericht als Newton Heath en heet sinds 1902 Manchester United Football Club (MUFC).

Manchester United

Manchester United is in 1878 opgericht als Newton Heath en heet sinds 1902 Manchester United Football Club (MUFC). Manchester United is de succesvolste Engelse voetbalclub. Voor een groot deel is dit te danken aan de periode onder Alex Ferguson waarin ontzettend veel prijzen gewonnen werden (waaronder de Champions League in 1999 en 2008).

Spelers

Manchester United heeft een enorme historie een spelers die impact gemaakt hebben in het voetbal. Denk aan Bobby Charlton, George Best en Dennis Law. Maar ook aan Roy Keane, Eric Cantone, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic.

uni-1
Munchen ramp

Op 6 februari 1958 vond de vliegramp van München plaats. Aan boord bevond zich de volledige selectie van Manchester United, een aantal meereizende supporters en journalisten. 23 van de 44 inzittenden kwamen bij de vliegramp om het leven. Aan de zijkant van de Eaststand staat de klok ter herinnering stil op het tijdstip van de ramp. Jaarlijks wordt de ramp nog herinnerd. De bekendste overlevenden waren Sir Matt Busby en Bobby Charlton.

Busby babes

Dit was de bijnaam van het jonge team onder leiding van Matt Busby dat in 1957 kampioen werd van Engeland (en in 1958 betrokken was bij de vliegramp in München).

Matt Busby bouwde na de vliegramp door aan een nieuw team en won in 1968 de eerste Europacup I met Manchester United.

Scroll to Top