Old Trafford

Het grootste club stadion van het Verenigd Koninkrijk met ruim 76.000 plaatsen

Old Trafford

Old Trafford is al sinds 1910 de thuishaven van Manchester United. Het is het grootste club stadion van het Verenigd Koninkrijk met ruim 76.000 plaatsen. De laatste jaren is de capaciteit iets gekrompen omdat er meer plaats voor gehandicapte supporters is gemaakt. Twee tribunes zijn in de loop der jaren vernoemd naar clubiconen: de South stand heet de sir Bobby Charlton stand en the North Stand de sir Alex Ferguson stand. De fanatieke aanhang vind je van oudsher op de West Stand: deze heet de Stretford End. In de jaren 70 en 80 had Manchester United een nogal beruchte aanhang. In de hoek van de East Stand grenzend aan de sir Bobby Charlton stand is het uitvak.

Museum & stadion tour

Als je voor de eerste keer naar Manchester gaat, mag een museum & stadion tour eigenlijk niet ontbreken. Van 9 tot 18 uur start iedere tien minuten een stadion tour. Het mooie is dat je eerst op je gemak het museum kan bezichtigen. De tour start in het museum. De stadion tour geeft je een geweldige indruk van dit prachtige authentieke stadion. Old Trafford ademt historie. Gelukkig zijn er plannen in de maak voor een update van het stadion en geen plannen om een volledig nieuw stadion te bouwen.

Het makkelijkste is om je museum & stadion tour van te voren te boeken via de website van Man Utd. Dan weet je zeker dat je een kaartje hebt. Zeker op de dagen rondom een thuiswedstrijd is het er altijd erg druk.

Megastore

Geen stadion zonder fanshop…zoals de naam al aangeeft is dit wel een Megastore. Je krijgt hier rustig een uurtje om. Je hebt wel een dikke beurs nodig, want ze weten wat ze moeten vragen voor hun spullen. Het meeste wat je krijgt is gelieerd aan de officiële sponsoren (Adidas, Columbia, Melitta).

Vanwege de drukte dien je, als je een eigen opdruk op je shirt wilt zetten, dit buiten het stadion te laten doen, bij een speciale printservice (gelegen op de parking tegenover de Megastore).

Overigens wordt je vanuit de stadion tour ‘gedropt’ in de Megastore. Persoonlijk raad ik het je niet aan om op matchdays de megastore te bezoeken. Veel te druk én je loopt de hele tijd met je aankopen rond.

Bischops Blaize

In de directe omgeving van het stadion vind je in verhouding tot het aantal bezoekers van wedstrijden weinig kroegen. Verreweg de bekendste is de Bishops Blaize.

Het is een gezellige pub waar je bij droog weer ook buiten van een biertje kunt genieten. Het kan er wel druk zijn op matchdays, dus zorg dat je er tijdig bent.

Oldt-4
Red Star 1958

Tegenover de Blaize vind je Red Star 1958. Dit is een Manchester United sport & souvenir shop. De eigenaar (Angelo) is een zeer vriendelijke man. In de shop vind je vooral retro spullen. De naam van de winkel is een ode aan de overledenen van de vliegramp in 1958.

The tollgate

Op 10 minuten loopafstand van Old Trafford vind je The Tollgate. Op wedstrijddagen absoluut een kroeg om te bezoeken. 

Buiten is een overkapping gemaakt waar luidruchtige supporters zich warm zingen (en drinken voor een wedstrijd).

Scroll to Top